Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Περί εκδόσεων.

    Ως νέα ανεξάρτητη συγγραφέας και λίγο πριν ολοκληρώσω το πρώτο μου μυθιστόρημα, "Ο Νόμιμος Κηδεμόνας", άρχισα να ψάχνω τις δυνατότητες έκδοσης που μού δίνονταν. Δυστυχώς στην Ελλάδα (δίχως να θέλω να υποτιμήσω την χώρα μας σε κανένα επίπεδο) δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για τους νέους συγγραφείς. Κάποιος μπορεί να στείλει το χειρόγραφο του σε έναν από τους εγχώριους εκδοτικούς οίκους και να περιμένει ανταπόκριση, εάν αυτή του δοθεί ποτέ. Επιπλέον είναι γνωστό, πως λόγω της κρίσης, οι εδώ εκδοτικοί οίκοι επιλέγουν κυρίως την επανέκδοση κλασσικών συγγραφέων, οι οποίοι με τα αξεπέραστα έργα τους συνιστούν μια σίγουρη λύση για τις πωλήσεις τους. Επειδή γνωρίζω την ανυπομονησία από την οποία καταλαμβάνεται όποιος συγγράφει, ιδιαιτέρως μόλις ολοκληρώσει το πόνημα του και το πόσο επιθυμεί να το μοιραστεί πάραυτα με τους υπόλοιπους, αποφάσισα να μην δοκιμάσω την τύχη μου με την πιο πάνω επιλογή. Έτσι ξεκίνησα να αναζητώ άλλους τρόπους έκδοσης. Σύντομα άρχισα να ανακαλύπτω όλες εκείνες τις πλατφόρμες του εξωτερικού, όπως η Amazon, η Lulu κτλ., αλλά και εκεί αμέσως απογοητεύτηκα. Είναι καταπληκτική η εμπειρία της συνεργασίας μαζί τους, όμως μονάχα αν το βιβλίο είναι γραμμένο στα αγγλικά ή σε μια μικρή ομάδα γλωσσών ακόμα, καθώς καμιά από τις παραπάνω δεν υποστηρίζει τα ελληνικά ως γλώσσα. Κρίμα! Έπειτα και ενώ συνέχισα το ψάξιμο, "έπεσα" τελείως τυχαία επάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Draft2Digital και κατόπιν της Smashwords και αυτό ήταν! Παρότι δεν ήμουν ποτέ οπαδός των ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) προτιμώντας τα "χειροπιαστά", μόλις είδα όλα όσα προσφέρουν στους νέους συγγραφείς και μάλιστα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Και οι δύο πλατφόρμες όχι μόνο αποδέχονται τα ελληνικά, αλλά επιπροσθέτως στην Draft2Digital έχεις και την επιλογή των αρχαίων ελληνικών! Το μόνο τους μειονέκτημα είναι πως δεν έχουν την δυνατότητα του print on demand, αν και η Draft2Digital ετοιμάζει ήδη το τυπογραφείο της κατά τους τελευταίους μήνες. Το βιβλίο μπορεί να ανέβει μόνο σε μορφή ebook, αλλά ο επαγγελματισμός τους, η ευγένεια τους και η προθυμία τους να σε βοηθήσουν σε όποια απορία κι αν έχεις, όταν επικοινωνείς μαζί τους, σε κάνουν να παραβλέψεις κάθε ενδοιασμό σου περί ηλεκτρονικού βιβλίου αμέσως. Επίσης με μια σειρά δωρεάν υπηρεσιών που προσφέρουν, συμβάλουν, εκτός των πολλών άλλων, τόσο στην δημιουργία ενός καλά δομημένου σε μορφή ebook αρχείου, όσο και στην προώθηση του βιβλίου σε παγκόσμιας εμβέλειας βιβλιοπωλεία.
Παρακάτω επισυνάπτω τα link και από τις δύο πλατφόρμες προκειμένου να μπορέσετε να τις ελέγξετε και εσείς.
    Αν κάποιος από εσάς είναι νέος συγγραφέας και δεν έχει αποφασίσει ακόμη πως θα εκδώσει το βιβλίο του, τού προτείνω ανεπιφύλακτα, λόγω της δικής μου εμπειρίας μαζί τους, να τους δοκιμάσει. Καλό απόγευμα σε όλους μας!


Αποκτήστε το βιβλίο "Ο Νόμιμος Κηδεμόνας"

Αποκτήστε το τώρα σε αυτά τα links: https://www.smashwords.com/books/view/987041https://books2read.com/u/bw2B2Z

Αποκτήστε το

"Ο Νόμιμος Κηδεμόνας", Ειρήνη Φ. Φώτη, 2019. Μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω links.


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Μερικά λόγια για το βιβλίο "Ο Νόμιμος Κηδεμόνας"


Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγα λόγια για το πρώτο μου βιβλίο, "Ο Νόμιμος Κηδεμόνας", το οποίο κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, αφού σας παραθέσω πρώτα μια σύνοψη της ιστορίας του:
"Η Κλωντίν, μια μικρή Γαλλίδα, ορφανή από μητέρα, εγκαταλείπεται στα δέκα της χρόνια από τον πατέρα της σε ένα αυταρχικό οικοτροφείο καλογραιών στην Βρετάνη. Χωρίς να της δοθεί καμία απολύτως εξήγηση, ο γονέας της παύει να έχει κάθε επαφή μαζί της. Εννέα χρόνια μετά και ενώ ζει ακόμη σε εκείνο το οικοτροφείο, δύο δικηγόροι την επισκέπτονται και της ανακοινώνουν τον αιφνίδιο θάνατο τού πατέρα της, Ζαν Ζακ Ντε Ρσέ και την επιθυμία της διαθήκης του. Είναι η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του, αλλά μέχρι να κλείσει το εικοστό πρώτο έτος της ηλικίας της πρέπει να τεθεί υπό την κηδεμονία ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος υπήρξε, όπως της γνωστοποιούν, καλός και έμπιστος φίλος του γεννήτορα της. Πρόκειται για έναν Βρετανό αριστοκράτη, ο οποίος ζητά από εκείνη να εγκατασταθεί στο αρχοντικό του στην Βόρεια Αγγλία. Το κορίτσι συμμορφώνεται και ταξιδεύει έως εκεί για να ανακαλύψει σύντομα, πως αυτός ο παράξενος και σκοτεινός άνδρας αποτελεί το μοναδικό κλειδί της αποκάλυψης βαθιά θαμμένων μυστικών, που σχετίζονται με το παρελθόν τής οικογένειας της. Ένα φοβερό παρελθόν που η ίδια μέχρι πρότινος αγνοούσε παντελώς."
Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στην βικτοριανή εποχή.
Η ιστορία του βιβλίου "Ο Νόμιμος Κηδεμόνας" υπήρξε στην πραγματικότητα για την ζωή μου ένας τρυφερός συνοδοιπόρος. Συνέλαβα για πρώτη φορά την ιδέα, όταν ήμουν περίπου δεκάξι χρονών και έτσι άρχισα με τον ενθουσιασμό και την φαντασία τού εφηβικού μου μυαλού να δημιουργώ τους ήρωες της και να γράφω την πλοκή της με στυλό επάνω σε λευκά χαρτιά. Έκτοτε την έγραψα και την μουτζούρωσα πολλές φορές, εγκαταλείποντας στην συνέχεια τα χειρόγραφα της για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για χρόνια. Σπούδασα, μεγάλωσα, ακολούθησα άλλους δρόμους στην ζωή, άρχισα να γράφω άλλα πράγματα. Ωστόσο, συχνά-πυκνά, η Κλωντίν, η κεντρική ηρωίδα, στριφογύριζε μέσα στην σκέψη μου και "απαιτούσε" από εμένα να της υποσχεθώ πως κάποτε θα καθόμουν να διηγηθώ την περιπετειώδη ιστορία της στον κόσμο. Η αλήθεια είναι, πως την αγνόησα πολλές φορές, όμως μια μέρα και χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, αποφάσισα να της κάνω το χατήρι. Της το υποσχέθηκα. Δεν ήμουν πια έφηβη και είχα κιόλας ξεπεράσει την ηλικία της κατά πολύ, όμως την διαβεβαίωσα, πως θα έβαζα τα δυνατά μου. Το κείμενο του βιβλίου, με την μορφή που φτάνει σε εσάς σήμερα, έκανε δεκατρία χρόνια να ολοκληρωθεί, εξαιτίας των αυξημένων καθημερινών υποχρεώσεων μου. Κινδύνεψε πολλάκις να εγκαταλειφθεί, όπως και εκείνα τα παλιά χειρόγραφα, μα η Κλωντίν, για όσους την γνωρίζουν καλά, είναι συν τοις άλλοις επίμονος χαρακτήρας και στο τέλος η επιμονή της κέρδισε.

"Καντελάμπρο των Άνδεων" ή "Κηροπήγιο των Άνδεων".

Απόσπασμα από το βιβλίο του Charles Berlitz, "Μυστήρια από Ξεχασμένους Κόσμους, Ανακαλύπτοντας χαμένους πολιτισμούς", 1972, κεφάλα...